5.Виминацијум Фест: Седам дана уметности и културе у Археолошком парку Виминацијум

Пожаревац ће бити домаћин престижног Виминацијум Феста који ће се одржати од 19. до 25. јуна 2023. године на простору Археолошког парка Виминацијум. Конференција поводом овог значајног културног догађаја окупила је истакнуте личности, укључујући Предрага Мијатовића, председника Скупштине Града Пожаревца, Предрага Пауновића, главног организатора фестивала, и Михајла Несторовића, селектора и уметничког директора фестивала.

На конференцији, селектор фестивала је изнео предлог овогодишњег репертоара који ће бити изведен током седам дана фестивала. Очекује нас богат програм који ће задовољити укусе љубитеља позоришта и уметности. Ево прегледа представа које ће бити изведене:

јун: „Хасанагиница“ – Градско позориште Семберија из Бијељине и Народно позориште Републике Српске из Бања Луке.
јун: „Тесла, светлопис у времену“ – Позориште Театријум Београд.
јун: „Ифигенија“ – ЦЗК Колашин, ЦЗК Бијело Поље и НВО Корифеј театар Колашин.
јун: „Било једном на Бријунима“ – Битеф театар Београд.
јун: „Франчишек“ – Местно гледалишче Птуј.
јун: „Чаруга“ – ХНК Осијек.
јун: Свечано затварање и додела награда уз Хард Греен анд Ирисх Ривер Данце.
Осим главног репертоара, Виминацијум Фест ће такође пружити пратеће програме за посетиоце. Међу њима су представе „Сан о Милени“ у извођењу Артиста Београд и игра „На Дрини ћуприја“ са Тихомиром Станићем.

Улазнице за Виминацијум Фест могу се купити преко Билет сервиса Центра за културу Пожаревац. Појединачна цена улазнице која омогућава присуство свим представама и свечаном завршном концерту износи 500 динара. Како би пружили што боље искуство посетиоцима, организатори су такође обезбедили аутобуски превоз током сваке вечери фестивала.

Виминацијум Фест представља јединствену прилику да се ужива у врхунским позоришним изведбама и да се истовремено истраже археолошка богатства Археололошког парка Виминацијум. Овај седмодневни фестивал уметности и културе представља спој прошлости и савременог стваралаштва, пружајући публици незаборавно искуство које ће задовољити и најистанчаније укусе љубитеља позоришта.

Слика: www.poportal.rs