Љубичасти Новембар: Удружење ‘Мали Див’ Осветљава Србију Подршком Превремено Рођеним Бебама

Зграде широм земље зраче љубичастом бојом 17. новембра, придружите се иницијативи која буди свест о изазовима које носе превремено рођене бебе и њихови храбри родитељи.

Србија, [датум] – Удружење родитеља превремено рођене деце „Мали Див“, у сарадњи са градовима и општинама широм земље, покреће револуционарну акцију названу „Љубичасти Новембар“. Осветлимо Србију љубичастом бојом како бисмо скренули пажњу на озбиљне изазове и потребу за подршком превремено рођених беба и њихових родитеља.

Зрачимо Љубичасто за Свест о Превременом Рођењу

У настојању да подигнемо свест о проблему превременог рођења, симболично ћемо осветлити зграде широм Србије љубичастом бојом 17. новембра. Ова иницијатива, која траје од 2015. године, окупља готово 30 градова и општина, чинећи заједнички корак ка пружању подршке овој изузетно важној теми.

Статистика и Значај Солидарности:

Сваке године, широм света се роди 15 милиона беба пре времена. У Србији, тај број износи више од 4000, што значи да се сваког дана рађа 11 беба превремено. Превремено рођење представља водећи узрок смртности деце млађе од једне године и други водећи узрок смртности деце млађе од пет година.

Удружење ‘Мали Див’: Подршка и Нада

Након рођења, превремено рођене бебе суочавају се с бројним изазовима и компликацијама. Удружење „Мали Див“ пружа неизмерну подршку родитељима током боравка њихове деце у болници, али и након отпуста. Волонтери удружења помажу родитељима да се носе са стресом, немоћи, анксиозношћу и страхом.

Важност Заједништва:

Осим стручне помоћи, подршка родитеља са сличним искуством игра кључну улогу. Удружење „Мали Див“ активно ради на јачању родитељске улоге и присуства у овом тешком процесу, сарађујући са медицинским стручњацима и другим удружењима широм света. Нека „Љубичасти Новембар“ буде позив на заједништво, подршку и подизање свести о значају подршке превремено рођеним бебама и њиховим храбрим породицама.

фото: пиxабаy.цом – илустрација