У посети општини Велико Градиште: Делегације из Румуније разговарале о прекограничној сарадњи и туристичким могућностима

Данас је општину Велико Градиште посетила делегација из општина и Округа Караш-Северин из суседне Румуније. У овој значајној сусрету учествовали су председници и представници општина и Округа Караш-Северин, које је домаћине примила делегација општине Велико Градиште на челу са председником Драганом Милићем.

На састанку су, поред председника општине Драгана Милића, присуствовали и председник Скупштине општине Владимир Штрбац, заменик председника општине Слађан Марковић, начелник Браничевског округа Александар Ђокић и руководилац Одељења за Локални економски развој Јасмина Штрбац. Главна тема разговора били су пројекти прекограничне сарадње и могућности за унапређење сарадње општине Велико Градиште са општинама из Румуније.

Током посете, гости су имали прилику да посете две од најзначајних туристичких дестинација општине Велико Градиште. Прва на листи била је Рамска тврђава, историјски објекат који привлачи велику пажњу посетилаца сваке године. Друга дестинација било је Сребрно језеро, прекрасан природни резерват који је посебно популаран међу посетиоцима из Румуније.

Ова посета је имала значајану улогу у јачању већ постојећих веза између две суседне земље. Посета делегације из општина и Округа Караш-Северин из Румуније општини Велико Градиште била је прилика за промовисање прекограничне сарадње и идентификовање нових могућности за сарадњу између ових региона.

Слике velikogradiste.rs