Уметник Марко Бурлица отворио изложбу „Цинк култура“ у Галерији модерне уметности

Српски сликар Марко Бурлица представио је своје најновије дело на изложби под називом „Цинк култура“, која је отворена у среду, 10. маја, у престижној Галерији модерне уметности.Ова изложба је привукла пажњу бројних посетилаца и пољубљеника уметности, а настанак и приказивање дела било је подржано од стране реномираних стручњака и критичара.

Марко Бурлица, рођен 1989. године у Требињу, представља младу генерацију савремених уметника који се истичу у свету визуелне уметности. Он је завршио магистарске студије на графичкој катедри 2020-те године, где је био под наставом професора Мирка Тољића, познатог по својој истакнутој уметничкој каријери.

Својим ликовним изразом, Марко Бурлица привлачи пажњу комбинованим цртежима и мајсторском употребом графичких техника, укључујући дубоку и дигиталну штампу. У својим делима, он налази инспирацију у истраживању и анализи шунда, примитивизма и других „нус појава“ у савременом друштву. Приликом приступа овим феноменима, Бурлица не ограничава своју перспективу само на локални контекст, већ их сматра светским проблемима који се простирују широм планете. Овај приступ нуди посебан увид у модерни свет и културу који добија на значају у светлу глобализације и медијске присутности.

Извор https://www.facebook.com/golubac.tourism/?locale=sr_RS