Смотра фолклорних ансамбала села Србије (СФАС) за викенд у Кличевцу

6. пут по реду, одржава се значајна манифестација СФАС, која ће и ове године привући љубитеље културе и уметности. Свечано отварање је заказано за суботу у 20 часова, обећавајући незаборавно искуство посетиоцима.
Првог дана смотре, учесницима ће се придружити позната културно-уметничка друштва која ће својим наступима одушевити публику. Међу њима су „Извор“ из Горића, „Младост“ из Пољане, „Косовка девојка“ из Партеша, „Миленко Стојковић“ из Кличевца и „Ресава“ из Пругова. Њихови извођачи ће презентовати своје традиционалне песме, игре и обичаје, доносећи дух својих крајева на велику сцену.

Други дан ће такође бити обогаћен наступима талентованих културно-уметничких друштава. На позорници ће се наћи „Орешковица“, „Аца Обрадовић“ из Баваништа, „Вук Караџић“ из Осипаонице, „Бранко Радичевић“ из Ердевика и „Ђура Јакшић“ из Сумраковца. Њихови уметници ће презентовати богатство традиције својих крајева, пружајући публици изванредан увид у културну баштину.

Стручни уметнички жири, састављен од реномираних стручњака, радиће током обе вечери. Етномузиколог Мирјана Дробац, етнолог Данића Ђокић и кореограф Милан Брујић ће оцењивати извођаче и њихове наступе. На крају друге вечери, жири ће прогласити победника СФАС-а, а најбољи извођачи ће бити награђени бронзаном, сребрном и златном плакетом, као признање за своје изузетно уметничко достигнуће.

Посебно изненађење за све присутне ће бити специјални гост вечери – певач изворне и народне музике, Чедомир Чеда Марковић. Његово присуство ће додатно обогатити атмосферу манифестације, доносећи незабораван музички доживљај свим посетиоцима.

Као грандиозни завршетак манифестације, организатори су припремили спектакуларан ватромет који ће обасјати ноћно небо, остављајући неизбрисив утисак на све присутне.