Смотра Драмских Аматера Поморавља и Подунавља ‘Живка Матић’ Обогаћује Позоришни Дух

Шеснаеста година манифестације у знаку сећања на легендарну глумицу и низ узбудљивих представа

У Центру за културу Пожаревац, од 24. до 29. новембра, одржава се већ шеснаеста по реду Смотра драмских аматера Поморавља и Подунавља под називом „Живка Матић“. Ова престижна манифестација окупља аматерске позоришне трупе из различитих градова региона, а публика има прилику да ужива у низ узбудљивих представа које ће остати упамћене.

Селектор Радиша Драгојевић одабрао је изузетне представе које ће се представити публици у Пожаревцу. Позоришта из Смедерева, Малог Црнића, Кучева, Костолца, Деспотовца и Старе Пазове приредиће невероватне изведбе, стварајући незаборавне тренутке у свету аматерског позоришта. Ево само неколико наслова које можете очекивати:

„Иза кулиса“
„Иза божјих леђа“
„Клопка за беспомоћног човека“
„Била је то шева“
„Ружење народа“
„Ковачи“
Овај фестивал није само прилика за љубитеље позоришта да уживају у изванредним извођењима већ и чин поштовања према непроцењивој глумици Живки Матић (1923-1998), која је својим талентом и присуством освојила срца публике широм региона. Рођена у Пожаревцу, Живка Матић је постала позната по својим улогама у бројним ТВ серијама, међу којима су најпознатије „Грађани села Луга“ и „Љубав на сеоски начин“. Њено наслеђе живи кроз ову смотру, која наставља да инспирише нове генерације глумаца и уметника.

Ове године, „Живка Матић“ смотра доноси још више ентузијазма и уметничког сјаја, те позива све љубитеље позоришта да се придруже и заједно прославе аматерско позориште у свој његовој раскоши и разноврсности. Свет позоришта је блистав и динамичан, а Смотра драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“ нас подсећа колико је инспиративан и вредан истраживања.