Свечано отворена изложба слика под називом “Дечакова прича”

У четвртак, 8. јуна 2023. године у 20 часова у Галерији “Круг” у Петровцу на Млави свечано је отворена самостална изложба слика младог уметника из Мајданпека, Александра Митровића, под називом “Дечакова прича”. Александар Митровић рођен је 1991. године у Мајданпеку, Факултет примењених уметности завршио је у Београду. До сада је учествовао на двадесетак групних изложби, а имао је и 8 самосталних изложби у земљи и иностранству. На овој, деветој самосталној изложби, изложио је 11 уља на платнима великих димензија, дела која су настала у оквиру мултимедијалног пројекта аутора под називом ДЕЧАКОВА ПРИЧА.

На самом почетку свечаног отварања изложбе, присутнима, који су се у галерији “Круг” окупили у заиста импозантном броју, се обратио секретар Удружења ликовних уметника Петровац, дипломирани сликар, Драган Милосављевић, који је говорио о уметниковом лику и делу, осврнувши се на нове уметничке тенденције у свету, као и на значај и свежину коју у уметност уносе младе генерације уметника који ступају на сцену. У свечаном делу овог отварања наступило је двоје основаца, добитника републичких награда из музичке културе; Милутин Душановић одсвирао је своју ауторску композицију “Марш свемирских војника”, за коју је пре пар месеци добио другу награду на републичком конкурсу “Деца компонују”, а Ангелина Станисављевић је отпевала песму за коју је недавно освојила прво место на Републичком такмичењу у традиционалном певању. На крају се кратко обратио и млади уметник који је све присутне поздравио и отворио изложбу.

Овом свечаном отварању присуствовао је велики број заинтересованих грађана, представника културних и јавних установа града, колеге, пријатељи и поштоваоци дела Александра Митровића, како из Петровца, тако и из других општина нашег региона. Медијску подршку пружили су локални медији, РТВ „Млава“ и РТВ “Браничево“, као и “Лортус медија” из Петровца на Млави. Изложбу слика Александра Митровића “Дечакова прича” моћи ћете да погледате током јуна сваког радног дана и суботом од 8 до 21 сат. Добро дошли у Галерију КРУГ!

wwwpetrovacnamlavi.rs