Рушење фонтане у центру Пожаревца након 20 година

У центру Пожаревца, након пуних 20 година постојања, долази до рушења фонтане која је изграђена 2003. године уз помоћ дирекције за изградњу и јавног комуналног предузећа. Ова фонтана, која се налази у Табачкој чаршији, постала је препознатљиви симбол града и привлачила је бројне посетиоце и локално становништво.

Ово рушење фонтане део је ширих радова који се тренутно изводе у склопу реконструкције Табачнице, популарне и историјски значајне локације у самом средишту града. Ови радови обухватају не само обнову саме Табачнице већ и важне инфраструктурне промене. Тренутно се изводе радови на обнови водоводне и топлотне мреже, као и на кишној канализацији, како би се осигурала поуздана и модернизована инфраструктура за све становнике Пожаревца.

Рушење фонтане није била лака одлука, јер је она имала емотивну вредност за локално становништво. Но, због потребе за променама и модернизацијом града, власти су закључиле да је неопходно уклонити постојећу фонтану како би се створио простор за нове инфраструктурне пројекте. Пројектанти и урбанисти верују да ће обновљени простор Табачке чаршије постати ново средиште окупљања, обогаћено савременим елементима дизајна који ће задовољити потребе грађана и посетилаца.

Иако ће се фонтана уклонити, надлежни су осигурали да ће њена историјска вредност бити сачувана. Неки од њених оригиналних елемената биће обновљени и интегрисани у нови дизајн простора како би се очувала веза с прошлошћу.

Очекује се да ће реконструкција Табачнице бити завршена у скорије време, што ће представљати велики корак напред у урбаном обнављању Пожаревца. Нова инфраструктура пружиће становницима модерне и функционалне објекте и унапредити квалитет живота у граду.

Ова трансформација града и рушење фонтане представљају прелазно раздобље за Пожаревац, а верује се да ће резултирати обновљеним и атрактивним градским средиштем. Док се грађевински радови настављају, локално становништво и посетиоци с нестрпљењем очекују ново лице Табачке чаршије и нове могућности које ће донети. Без сумње, ова обнова ће допринети ревитализацији и модернизацији Пожаревца, чинећи га још атрактивнијим за туризам и инвестиције.

Слика: www.recnaroda.co.rs