Пријем за децу из Грачанице

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић са сарадницима уприличио је пријем за децу из Грачанице која бораве у Пожаревцу у оквиру пројекта „Култура и идентитет Срба без граница – деци Косова, са љубављу“, који реализује Коло српских сестара из Пожаревца.

Градоначелник Саша Павловић је овом приликом пожелео добродошлицу деци из Грачанице као и представницама Кола српских сестара и Душану Цвејићу директору Канцеларије за омладину и спорт Грачанице.

Павловић је истакао да наша јужна покрајина, са свим тешкоћама са којима се суочава јесте у фокусу свих у централној Србији:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Времена за све нас јесу тешка, али се мењају и историја ће и на нашем случају доказати да је правда спора, али достижна. Не желећи да оптерећујем вас децу са тешким темама, желим само да вам поручим да нисте и никада нећете бити сами. Ваше вршњаке у централној Србији учимо истом као и ваши родитељи вас на Косову, а то је да смо исти народ у истој земљи. Свима нама је жао што су ваша детињства омеђена проблемима високе политике. Ипак, уверен сам да ће вам тренуци попут ових дозволити да на тренутак заборавите тешку реалност и пригрлите лепу будућност која ће морати да дође.“

Јасмина Живковић – председница Кола српских сестара

Јасмина Живковић председница Кола српских сестара захвалила се локалној самоуправи на пријему и на подршци при реализацији овог пројекта.

Душан Цвејић – директор Канцеларије за омладину и спорт

Душан Цвејић директор Канцеларије за омладину и спорт пренео је поздраве из Грачанице за Пожаревљане и захвалио се на позиву и пријему у градско здање.

Након обраћања уручени су пригодни поклони за децу са Косова и Метохије.

www.pozarevac.rs