У Петровцу на Млави потписан Уговор о изградњи новог вртићa

У Министарству просвете данас су свечано потписани уговори о финансирању и изградњи новог вртића у Петровцу на Млави. Уговоре су потписали в.д. министра просвете Ђорђе Милићевић, председник општине Душко Нединић и извођач радова.

За изградњу новог објекта у Петровцу на Млави, површине преко 1350 метара квадратних којим ће бити обезбеђено 200 нових места за децу у вртићима Министарство просвете је издвојило више од 184 милиона динара.

,,Улагање у изградњу предшколских установа и повећање обухвата деце предшколским васпитањем и образовањемје приоритет и стратешко опредељење Министарства просвете.Подршка  развоју и васпитању деце од најранијег узраста је врло битна за срећно детињство ипредставља темељ за њихово даље образовање и будућност. Управо зато кроз пројекат Инклузивнопредшколско васпитање и образовање врло посвећено радимо на томе“,изјавио је в.д. министра просвете Ђорђе Милићевић.

Планирани завршетак радова на изградњи новог објекта је 12 месеци од почетка радова.

„Неизмерно смо срећни и захвални за ову инвестицију која је од немерљивог значаја за садашњост, али и будућност Петровца на Млави. Велику захвалност дугујемо Министарству просвете са којим раме уз раме водимо борбу за унапређење услова за наше најмлађе и најважније суграђане, јер без здравог и безбедног одрастања и адекватног образовања, нема ни будућности општине Петровац на Млави, а ни наше државе. Реализацијом овог пројекта решићемо деценијски проблем са листама чекања за упис деце у предшколску установу“,рекао је председник општине Петровац на Млави, Душко Нединић.

Министарство просветеу оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање, а уз подршку Светске банке и у сарадњи са локалним самоуправама,гради нове и дограђује постојеће вртиће и врши адаптацију и пренамену објеката. Овим се обезбеђује око 11.000 нових места за децу у вртићима. Осим проширења капацитета и повећања обухвата,овај Пројекат посебну пажњу посвећује и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење Нових основа програма,као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за око 12.000 васпитача. Битан аспект Пројекта је и комуникација и подршка породицама са малом децом, а посебно породицама из осетљивих друштвених група.

www.petrovacnamlavi.rs