Пожаревац 13. пут „Најхуманији град“

Награду „Најхуманији град“ 13. пут заредом добија Пожаревац, а председник Скупштине Пожаревца, Предраг Мијатовић, примио је ово престижно признање на свечаности која је јуче одржана у Београду.

Овај наслов, који се додељује градовима широм Србије, потврђује преданост Пожаревца хуманитарним напорима и изузетну ангажованост локалног становништва у подршци хуманитарним акцијама. Пожаревац је истакнут као лидер у овој области већ више од деценије, са изванредним процентом давања крви који прелази пет одсто.

Ова награда представља признање за континуиране напоре Пожаревца у промовисању хуманости и подршци заједници. Град је познат по организацији бројних хуманитарних акција и кампања, укључујући прикупљање средстава за лечење оболелих, помоћ социјално угроженим породицама, подршку угроженим групама као што су деца без родитељског старања, старији грађани и особе са инвалидитетом.

Председник Скупштине Пожаревца, Предраг Мијатовић, изразио је понос и задовољство што је град поново добио ово признање. Истакао је да је то резултат заједничког рада свих грађана Пожаревца, који су се активно укључили у хуманитарне иницијативе и показали изузетну солидарност.

Наслов „Најхуманији град“ не само да потврђује хуманитарни дух Пожаревца, већ и инспирише друге градове и заједнице да следују пример овог успешног модела. Пожаревац је постао препознатљив као град са великим срцем и снажним осећајем за помагање другима.

Ова награда је подстицај за Пожаревац да настави своје хуманитарне напоре и да још више развија програме подршке и помоћи онима којима је најпотребније. Град ће и даље спроводити иновативне иницијативе и сарадњу са локалним организацијама и невладиним сектором како би се унапредила квалитета живота свих грађана.

Уз 13 титула „Најхуманијег града“, Пожаревац наставља да буде пример хуманости, солидарности и бриге за своју заједницу. Ова награда је још један доказ да се упорност, ангажман и љубав према ближњима итекако исплате.

Слика: www.recnaroda.co.rs