Одржан Сајам запошљавања у Пожаревцу

У организацији Националне службе за запошљавање филијала Пожаревац организовала је Сајам запошљавања на коме 20 послодаваца тражи 192 радника.

У највећем броју исказане су потребе за радницима у обезбеђењу, агентима продаје, продавцима, возачима, радницима у магацину, оператерима електро и машинског одржавања, манипулантима у прехрамбеној производњи и административним радници. На сајам запошљавања упућено је 844 незапослено лице.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић обишао је овај сајам са директорком НСЗ Соњом Мирић Младеновић, где је након обиласка истакао да на евиденцији НСЗ тренутно има око 3000 суграђана, а да је у прошлој календарској години смањен број незапослених за 677 лица, док је у периоду септембар 2022. септембар 2023. запослено око 700 лица.

Павловић је најавио да ће Град у наредном периоду наставити са смањењем броја незапослених отварањем нових производних погона кроз формирање Нове индустријске зоне од 35 хектара и да очекује да ће ови услови омогућити отварање нових производних погона који ће запослити наше суграђана.

www.pozarevac.rs