Обележен Дан школе у Лучици

Академијом у дому културе у Лучици обележе је дан ове образовне установе која има три школска објекта у Лучици, Пољани и Пругову.

Ова школа постоји већ 183 године и изнедрила је велики број ученика.

Директор школе – Славиша Стојадиновић

На самој академији директор школе Славиша Стојадиновић је представио резултате ове школе у претходном периоду поготово када су у питању инвестиције које су спроведене у сва три објекта а поготово се захвалио локалној самоуправи на великој помоћи за реализацију ових пројеката.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао у свом обраћању да је познато да је већина сјајних светских умова који су променили свет дошла управо из мањих средина:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Њихов успон био је делом узрокован жељом да се успе у животу, али првенствено мотивацијом просветних радника да их упуте у свет науке али и живота. Вештина преношења знања јесте посебан таленат који је заправо и Божји дар. Резултати који су постизали ученици ове школе казују да је ова школа, односно њени просветни радници тим даром одувек били благословени. Задатак Града Пожаревца и локалне самоуправе који смо поставили испред себе јесте изједначавање услова за живот и рад у свим месним заједницама, како градским тако и сеоским. Признавајући у овој, као и у свим областима искључиво резултате, у назад неколико година уложили смо много времена и средстава у обнову инфраструктуре у овој, али и у осталим сеоским школама. Сматрам да је добро образовање од највеће важности за развој читавог друштва, али у случају миграције становништва и један од важних повода да се негде остане.“

Затим је директор школе поделио захвалнице заслужним организацијама и појединцима међу којима је и Град Пожаревац.

www.pozarevac.rs