Обележен Дан ослобођења Костолца

Полагањем венаца на спомен обележје палим борцима у Првом и Другом светском рату у селу Костолац обележен је дан ослобођења ове општине.

Венце су положили представници Града Пожаревца, Градске општине Костолац, војске, полиције, Термоелектрана и копова Костолац и Месне  заједнице Костолац.

Присутне је поздравио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски а затим се обратио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„ Данас, када сви заједно обележавамо Дан ослобођења Старог Костолца и Градске општине Костолац, сећамо се свих наших предака који су дали своје животе за мир и слободу коју и данас уживамо. Хроничари су записали да су овде биле нарочито тешке борбе јер је као рударско место Костолац било јако упориште немачког окупатора. Међутим, решеност бораца против фашизма и слобода која се дуго чекала пробудила је у њима снагу коју може добити само онај који се бори за правду и свој кућни праг. Помоћ нашим борцима дала је и Совјетска армија која је под командом маршала Толбухина била неаустављива сила које је наставила свој поход кроз окупиране територије.“

www.pozarevac.rs