На такмичењу „Фоод висион бy Опен Балкан“ Милица Петрушић освојила златну медаљу

На 1. Такмичењу кувара професионалаца и младих кувара „Фоод висион бy опен Балкан – Опен Балкан Цхеф Цулинарy Цхалленге 2023“ одржаном у Београду, млада Пожаревљанка Милица Петрушић освојила је прво место и златну медаљу. Милица је студенткиња Катедре за гастрономоју Природно-математичког факултета у Новом Саду и у категорији „Најбољи млади кувар“ – припрема традиционалног јела на модеран начин, припало јој је злато за Карађорђеву шницлу као главну компоненту јела осмишљеног далеке 1956. а презентованог 1967. године на једном београдском такмичењу кулинара иноватора.
У организацији и под покровитељством Владе Републике Србије, Владе Албаније и Републике Северне Македоније, а у оквиру реализације иницијативе Опен Балкан, од 16.-19.11.2023. одржана је друга по реду манифестација „Wине Висион бy Опен Балкан“.

У оквиру ове манифестације одржано је прво такмичење кувара професионалаца и младих кувара под називом „Фоод Висион бy Опен Балкан – Опен Балкан Цхеф Цулинарy Цхалленге 2023“. Квалитет такмичења је био осликан квалитетом интернационалних судија, са изузетним кулинарским искуством; Драган Унић (председник судиског тима), Даниел Сцхаде, Доминиqуе Грандјеан, Франциане Тартари, Даниел Аyтон, Мирослав Кубец, Мартина Евентс и Сасо Дравинец.

Са Природно-математичког факултета, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Катедре за гастрономоју у категорији „Најбољи млади кувар“ („Бест Yоунг Цхеф“) – припрема традиционалног јела на модеран начин, учествовало је 6 студената основних и мастер студија, који су остварили завидне резултате, ушавши у 9 најбољих са следећим резултатима:

Милица Петрушић, златна медаља, прво место;
Савета Бикић, сребрна медаља, друго место, и награда за најперспективнијег младог кувара;
Милана Чугаљ, четврто место;
Филип Витомировић, шесто место;
Михаило Млабаша, осмо место и
Андрија Коцић, девето место.

Извор: ПМФ Нови Сад

Фото: Приватна архива М.П.