Најаве за Унапређење Инфраструктуре: Панково на Путу ка Модернизацији својих Улица

Данас је Привремено општинско руководство извршило посету новоасфалтираној улици у насељу Панково, познатој као Улица Гробљанска. Ова значајна инфраструктурна иницијатива деоница је дугачка око 430 метара и финансирана је из буџета општине у износу од нешто мање од 5 милиона динара са урачунатим ПДВ-ом.

У обраћању медијима, председник Привременог органа, господин Душко Нединић, истакао је да ће до средине децембра, будући да је тендерски процес успешно окончан, бити завршене и две улице у Ћовдину. Овим ће се комплетирати планирани инфраструктурни пројекти за текућу годину.

Током недавне посете министра Бранислава Весиц́а, потврђено је да ће у првој половини наредне године бити изведена потпуна реконструкција пута у Лопушнику, који се протеже на дужини од око 1.100 метара.

Председник Привременог органа, Нединић, такође је нагласио да ће почевши од почетка 2024. године, општина преузети одговорност за финансирање јавне расвете у свим селима, уз договор са министром Весиц́ем да се, ако је изводљиво, размотри увођење ЛЕД расвете у свим сеоским насељима. Овај корак има за циљ унапређење квалитета живота и безбедности грађана у руралним подручјима општине.

Слике преузете са званичне странице општине Петровац на Млави