Мобилни мамограф у Пожаревцу

У периоду од 15. јуна на паркингу између Центра за културу и зграде полиције биће постављен мобилни мамограф.
Дом здравља Пожаревац ће уз помоћ колега из Опште болнице радити скрининг прегледе женама старости преко 45 година, наводи за наш медиј директор Дома здравља, др Дејан Миленковић.

Прегледи ће се обављати сваког радног дана почев од 15. јуна од 8 до 16 часова, а у зависности од интересовања радно време може бити и продужено, напомињу из Дома здравља.

Заинтересоване суграђанке могу заказати мамографију почев од понедељка 12. јуна радним данима од 8 до 13 часова на број телефона 062/80-75-097.

Ко може да уради мамографију?
Мамографија ће бити рађена свим женама са територије Пожаревца које имају од 45 до 69 година, а које у претходне две године нису урадиле мамографију, као и свим женама преко 40 година које имају позитивну породичну анамнезу.

Акцију ће спровести Дом здравља Пожаревац у сарадњи са Општом болницом, Градском управом Града Пожаревца, Министарством здравља и Институом „Батут”, а уз подршку Фонда Б92 и Компаније „Гранд кафа”.

Подсетимо, мамографи у пожаревачком Дому здравља нису у функцији од 30. марта, а недавно је Министарство здравља одобрило финансијска средства овој здравственој установи за куповину новог мамографа, који ће након спроведене јавне набавке бити предат Дому здравља.

Слика: www.recnaroda.rs