Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао радове на путу Рам – Братинац

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на реконструкцији пута Рам – Братинац на територији Града Пожаревца где је најавио да ће следеће године бити урађена и деоница до насеља Салаковац јер је, како је истакао, за Србију рехабилитација локалних путева подједнако важна као и изградња аутопутева и брзих саобраћајница.

Реконструкција ће се изводити током 240 радних дана, у две фазе, укупна дужина пута је око 23 километра вредности око 533 милиона динара. У овој години ради се потез од Братинца до раксрснице на изласку из Брадарца у дужини од 6 километара и у вредности од 150 милиона динара.

Министар Горан Весић је још додао да ће бити решено и питање подвожњака на траси пута Братинац – Рам који, како је рекао, одавно није како треба и не одговара камионима који туда пролазе. Када је у питању Пожаревац, министар је рекао да је најважније то што је почело асфалтирање Дунавског коридора, од аутопута Београд – Ниш према Пожаревцу и да ће до краја следеће године бити завршена комплетна деоница до обилазнице око Пожаревца.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је у име Града захвалио председнику Вучићу, ресорном министарству и министру Весићу на реконструкцији путева у том крају.

„Радује нас чињеница да смо коначно кренули са рехабилитацијом пута Братинац – Рам, али је изузетно лепа вест коју смо чули од министра Весића да ћемо следеће године кренути и са рехабилитацијом пута Братинац – Салаковац“, рекао је Павловић.

Истакао је да је пут Братинац – Рам посебно значајан за град Пожаревац због тога што, како је навео, повезује више насеља која су наслоњена уз Млаву и Дунав, што туда велики број грађана из Пожаревца путује у електроенергетски центар термоелектране Костолац Б и што та саобраћајница повезује будућу брзу саобраћајницу са значајним туристичким дестинацијама – археолошким налазиштем Виминацијум и Рамском тврђавом.

www.pozarevac.rs