Министар Вучевић обишао Центар за обуку копнене војске у Пожаревцу

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, обишао је данас Центар за обуку копнене војске у касарни Генерал Павле Јуришић Штурм у Пожаревцу, саопштило је Министарство одбране.

Министар Вучевић састао се са замеником команданта Команде за обуку бригадним генералом Јовицом Матићем и командантима јединица Команде за обуку, који су му представили кључне задатке и планове за наредни период.

Након састанка, министар Вучевић присуствовао је приказу обуке полазника Основног курса за подофицире на тренажеру за обуку посаде на тенку М-84, изради пролаза у минско-експлозивно поље, затим проласку борбеног возила пешадије М-80 А кроз пролаз у минско-експлозивно поље, као и поседању ватреног положаја самоходном хаубицом 122мм и припрема за гађање.

Полазници Курса приказали су министру одбране и поступак обезбеђења одређених лица у месту и покрету, као и рад извиђачке групе у рејону базе.

Вучевић је током обиласка Центра разговарао са полазницима Курса и уверио се у њихову мотивисаност да савладају захтевну обуку и усвоје знања која ће им бити потребна за обављање подофицирских дужности.
Министар одбране захвалио је припадницима Команде за обуку на посвећености у раду и извршавању задатака.
У оквиру данашње посете пожаревачкој касарни, министар Вучевић обишао је и Спомен собу Центра.

Обиласку су присуствовали шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.

Извор/фото: Министарство одбране.