Министарка Вујовић: Мењамо еколошку слику Србије

Ирена Вујовић министарка заштите животне средине гошћа је најновијег издања емисије Отворени студио која ће се премијерно емитовати вечерас од 20 часова на каналу Тв Фрушка гора.

Говорећи о звању почасног грађанина Руме, признања које је министарка Вујовић добила данас на Свечаoj седници општине Рума, Вујовић је истакла “Посебна ми је част на оваквом признању а сада морамо да радимо још више”.

У Руми се одвијају велики еколошки пројекти, истакла је министарка Вујовић говорећи о санације депоније у Руми и додала да се завшава прва фаза радова и да се ускоро прелази на другу.

“У овом тренутку је изградња највећег регионалног рециклажног центра у Србији у општини Уб која ће обухватити 15 општина и то је оно што ће променити еколошку слику Србије на боље када говоримо управљању чврстим отпадом”, истакла је министарка Вујовић.

Депонија у Сремској Митровици ускоро ће бити предмет реконструкцје, додала је Вујовић, а оно што је изузетно важно је регионални центар у Инђији, испричала је министарка за Тв Фрушка гора.

Целу емисију можете погледати вечерас од 20 часова.