Исплаћене субвенције пољопривредним произвођачима

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је на конференцији за медије изјавио да су исплаћена средства за бесповртано субвенционисање пољопривредних произвођача, у износу од око 38 милиона динара, укупно је потписано 262 уговора који се односе на индивидуалне произвођаче и удружења.

Градоначелник је подсетио да је за ове намене из градског буџета 2011. године било издвојено око 5 милиона динара, 2012. је било издвојено око 10 милиона динара, а да је од 2016. године буџет значајно увећан тако да је у последње две године укупан буџет по години износио око 42 милиона динара, док је за 2024.годину планирано увећање на 47 милиона динара.

Све ове мере које спроводи локална самоуправа прате политику председника Србије Александра Вучића који је пољопривредну производњу истакао као једну од носилаца развоја Србије. У 2012. години за ове намене је било издвојено око 41 милијарде динара, док је у 2023. години издвојено 115 милијарди динара.Поред субвенционисања град Пожаревац ради и на едукацији пољопривредника тако што организује одласке на сајмове пољопривреде у земљи као што су Београдски, Новосадски…

За уређење атарских путева из градског буџета у овој години је издвојено 17,5 милиона динара који су у потпуности реализовани у више месних заједница на територији Града Пожаревца.

www.pozarevac.rs