Завршене 57. Аласке вечери у Великом Градишту

57. Аласке вечери у Великом Градишту су завршене доделом награда најбољима. Најбољу рибљу чорбу скувала је екипа из Шувајића.
Манифестација је завршена концертом Иване Селаков на летњој позорници крај Дунава.
Такође у оквиру 57. АЛАСКИХ ВЕЧЕРИ у Великом Градишту је традиционално припремљена рибља чорба и гирице за многобројне посетиоце манифестације. Гирице су припремиле чланице Удружење Жена Тополовчанке док је за рибљу чорбу била задужена екипа „Србијашуме“.

„Аласке вечери“ су манифестација са најдужом традицијом у Великом Градишту, у такмичењу за најбољу рибљу чорбу учествовало је 118 екипа.
Далеке 1965. године група Аласа окупила се на ушћу Пека и уз пригодно дружење обележила свој дан уз чувену аласку чорбу. Тако се родила идеја да се сваке године у летњим месецима обележи дан неуморних Дунавских „вукова“ по којима је Градиште познато од давнина. Током свог животног пута, Аласке вечери су градиле препознатљив стил, добиле су своју химну и грб, а мештани Великог Градишта као и многобројни гости који долазе са стране, целе године са нестрпљењем ишчекују један од најважнијих догађаја у граду.
Извор и фото РТВ Млава