„Дунав, моја прича“: Иван Грлић представља свој четворогодишњи фотографски циклус на изложби у Голупцу

У среду, 28. јуна, у Галерији Модерне Уметности у Голупцу и на дунавској тераси код градског парка, свечано ће бити отворена нова изложба Ивана Грлића под називом „Дунав, моја прича“. Ова изложба, инспирисана прелепим пејзажима и животом повезаним са реком Дунав, представља резултат четворогодишњег рада фотографа.

„Дунав, моја прича“ ће трајати од 28. јуна до 12. јула, пружајући посетиоцима прилику да се уроне у магични свет Дунава кроз 45 изложених радова. Грлић је посветио посебну пажњу људима који живе уз реку, чији су животи неодвојиво испреплетени са њеним током. Кроз своје фотографије, он преноси њихове приче, али и сопствену, истичући лепоту и карактеристике дунавских пејзажа.

Циклус фотографија је настајао постепено, пратећи природан ток инспирације коју је Грлић црпео из своје љубави према Дунаву. Посебан фокус је стављен на портрете људи који су директно повезани са реком, истовремено наглашавајући естетику кроз колоритске контрасте и драматичност светла. На многим фотографијама доминира и Голубачка тврђава, која се појављује као незаобилазни симбол на обали Дунава.

Иван Грлић је слободни уметник и носилац статуса слободног уметника од 2011. године. Поред фотографије, активно се бави и музиком као оснивач, продуцент и видео уметник бенда Сербиан Јазз Бре!. Добитник је специјалне награде на 43. Мајском салону у Музеју Примењених Уметности 2011. године, а такође је и добитник годишње награде УЛУПУДС-а. Излагао је на бројним самосталним и групним изложбама како у Србији, тако и у иностранству.

Ова изложба представља прилику да се ужива у уметности и лепоти Дунава, те да се осети спој природе, културе и људских прича које овај река носи са собом. Посетиоци ће имати прилику да доживе и открију Иванову визију Дунава кроз објектив и да се инспиришу његовим јединственим приступом фотографији.

Слика poportal.rs