Додељене борачке легитимације ветеранима ратова 90-тих

У Свечаним салонима градског здања државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дејан Антић и градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић уручили су борачке легитимације ветаранима ратова 90-тих. Додели картица присуствовала је и вршиоц дужности помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лекић.

Градоначелник је овом приликом рекао да му је велика част што су у прилици да искажу захвалност нашим ветеранима, учесницима ратова и оружаних дејстава на просторима бивше Југославије од 1990. до 1999. године:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Последња деценија 20. века била је за Србију препуна изазова који су претили и нашој држави и нашем народу. Стати у одбрану наших најважнијих вредности био је чин достојан сваког поштовања и дивљења, а ви сте му пришли без размишљања. Данас, у мирнодопским условима када наша држава сасвим другачије изгледа, нисмо заборавили ваш допринос томе. Република Србија памти своје хероје који су у тим тешким временима изгубили своје животе бранећи је, али и све вас који сте имали среће да се вратите својим породицама. Иако нисте за време проведено бранећи Србију тражили ништа од ње, сви грађани и они који воде бригу о њој осећају потребу да вам се барем мало за то захвале и одуже. Знамо да је на нашој територији много више оних који су својим патриотским чином заслужили ову легитимацију, и зато позивам све ваше саборце да се јаве и попуне неопходну документацију. Данас ћемо свима вама, овим гестом, више од погодности појединих друштвено одговорних компанија, још једном рећи хвала за све што сте учинили за нашу Србију. Борачка легитимација јесте пре свега својеврсна значка поноса и обележје патриоте које требате увек и на сваком кораку посебно истицати. Њоме се требају хвалити и сви чланови ваше породице, а нарочито деца којој сте својим ангажовањем приуштили најважнију животну лекцију – како се воли своја земља. Користим прилику да се захвалим нашем државном руководству на челу са председником Александром Вучићем као и ресорном министарству на томе што брину о својим браниоцима.Такође, желим и да се захвалим и свим великим и малим фирмама, компанијама и установама које су узеле учешће у пружању погодности за доносиоце борачке легитимације.У исто време позивам и све остале привредне субјекте да им се придруже и постану део овог привилегованог друштва добротвора.“

Државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дејан Антић

Државни секретар Дејан Антић је рекао да се држава труди да се одужи колико може ратним ветеранима и њиховим породицама. Он је још додао да су уведене материјалне надокнаде по степенима инвалидитета као и за породице погинулих. Антић је истакао да се сада за разлику од почетка 2000-тих говори са поносом о учесницима ратова 90-тих година.

Борачке легитимације омогући ће корисницима да остваре попусте у одређеним продавницама и субвенције приликом плаћања воде и одношења смећа.

www.pozarevac.rs