„Библиотечка заједница: Кучевска библиотека дели радост читања

Данас су ученици Основне школе „Угрин Бранковић“ из Нереснице, у друштву са наставницом Мајом Пантић, посетили Библиотеку „Никола Сикимић Максим“ у Кучеву. Ова посета је још један корак у изградњи читаоца и развоју љубави према књигама у младим умовима.

У пријатној атмосфери, ученици су прво разговарали о значају библиотеке и улози коју она има у обогаћивању знања и мастарљивости. Након тога, започета је заједничка игра у стварању прича, али се брзо испоставило да је љубав према књигама најјачи дражач.

Многи од ученика су, са осмехом на лицу, одлучили да се учлане у библиотеку, што је додатни успех за усмеравање младих умова ка свету књига. Ова посета је само једна у наставку успешне сарадње између градске библиотеке у Кучеву и школске библиотеке „Живка и Милан Раичковић“ у Нересници.

Већ трећу годину за редом, градска библиотека у Кучеву отвара своја врата и деловање према школској библиотеци у Нересници. Омогућавајући пренос део фонда за децу, посебно изабраног према жељама читалаца, ствара се побратимљена заједница читања, подстичујући интересовање и љубав према књижевности међу младим генерацијама.