“Арија” из Малог Црнића у Требињу

 

У склопу величанствене манифестације „Дани Србије у Српској“, ансамбл Певачке групе „Арија“ из Малог Црнића направио је сензационалан успех на концерту традиционалних песама одржаном у Музеју Херцеговине у Требињу. Овај изузетан догађај био је посебно подржан од стране Министарства културе Републике Србије, представљајући не само музички тријумф већ и понос Малог Црнића.

Певачка група „Арија“ из Малог Црнића, позната по својој посвећености традиционалној музици и изванредним вокалним изведбама, стала је на сцену Музеја Херцеговине носећи са собом богатство српске културне баштине. Њихов наступ није само привукао пажњу публике у Требињу, већ је оставио неизбрисив утисак на српску културну сцену.

Манифестација је започела срдачним поздравима градоначелника Требиња, а Слађана Скочајић, у име локалне управе, изразила је одушевљење и подршку извођачима из Малог Црнића. Она је најавила и продубљивање сарадње са Центром за културу Мало Црниће, наговештавајући нове пројекте и културне иницијативе које ће повезати ове две заједнице.

Министарство културе Републике Србије придружило се овој спектакуларној вечери, пружајући подршку уметничком изразу и истичући важност очувања и промоције традиционалне уметности. Овај вид подршке не само да је дао додатну тежину самом догађају већ је и поставио Мало Црниће као носиоца културног наслеђа.

Слађана Скочајић, у својој изјави након концерта, нагласила је задовољство изведбом и најавила интензивирање сарадње са Центром за културу Мало Црниће. Овај корак унапред указује на просперитетну будућност заједничких културних пројеката између ова два града.

Уз то, одушевљена публика у Требињу, састављена од разноликог узраста и профила љубитеља традиционалне музике, додатно је допринела магији вечери. Концерт Певачке групе „Арија“ из Малог Црнића не само да је представљао музички доживљај већ и учврстио везе између ова два краја, наглашавајући важност заједничког очувања културног идентитета. Овај догађај остаје трајни печат у књизи успеха Малог Црнића на културној мапи Србије.

Slika www.recnaroda.rs